Mobitel: 031 772 912   |   E-mail: center.plesa@gmail.com   |   Facebook   |   YouTube
Modern beginners
(začetniki)

Pedagog: Jure Masten
Starost: 8 - 12 let
Termin: torek in četrtek, 16.40 - 18.10, dvorana 4

Delavnica bo zajemala začetni ogrevalni del, tehnični del, kondicijski in raztegovalni del ter na koncu, najpomembnejši, ustvarjalni del treninga. Tako bodo se otroci imeli možnost vživeti v marsikatero vlogo, jo plesno interpretirati s pomočjo igre na svojstven način, kar bo na koncu pripeljalo do mozaika plesalcev kot posameznikov povezanih v skupino. Zraven tega bodo otroci spoznavali pravila nastopanja pred množico na odru, načela in načine dela v skupini, pridobivali pa bodo tudi disciplino, ki je potrebna za uspešno delo. Trening bo podkrepljen z različnimi stili glasbe in ritmov, ki bodo pripomogli k njihovi ustvarjalnosti.


Modern intermediate
(nadaljevalci)

Pedagog: Jure Masten
Starost: najstniki, odrasli
Termin: ponedeljek, 16.40 - 18.10 in četrtek, 18.20 - 19.50, dvorana 4

Plesalci spoznavajo modern in jazz ples, kjer so jim predstavljeni nekoliko zahtevnejši elementi iz več modern in jazz stilov, vključeni pa so tudi koraki drugih plesnih tehnik. Preko različnih ritmov glasbe je v ples vpleteno lastno ustvarjanje, igrivost in izražanje plesalca, njegova domišljija ter interpretacija. Plesalci pridobivajo kontrolo nad svojim telesom in znanje, ki ga bodo lahko uporabili pri nadaljnjem plesnem izobraževanju. Plesalci zraven tega spoznavajo dejstva, kako se obnašati na odru pred publiko, se urijo v javnem nastopanju, pridobivajo samozavest in spoznanja, kako delovati v skupini ter nabirajo pomembne življenjske izkušnje.


Modern advanced
(izkušeni plesalci)

Pedagog: Jure Masten
Starost: najstniki, odrasli
Termin: sreda, 18.20 - 19.50 in petek, 15.15 - 16.45, dvorana 4

Delavnica je namenjena plesalcem od 15. leta starosti, z znanjem več plesnih tehnik (balet je zaželen) in plesalcem, ki plešejo že dalj časa. Delavnica plesalce spodbuja, da raziskujejo svoja čutenja, čustva, dojemanja in tako razvijajo svoje korake in rutine ter plesni slog. Plesalci na teh delavnicah ne rabijo več slediti striktnemu kodeksu različnih plesnih tehnik, ampak povezujejo kodekse in formo iz različnih plesnih tehnik v svojevrsten slogovni mozaik.
Treningi se pričnejo z uvodnim ogrevanjem in raztegom, sledijo različne vaje za krepitev tehnike in telesa, sledijo vaje po prostoru, kjer je na preizkušnji koordinacija, končajo pa se z ustvarjanjem materiala oz. koreografij, ki so predstavljene na različnih nastopih oz. produkcijah.


Power modern odrasli
(začetniki / nadaljevalci)

Pedagog: Jure Masten
Starost: odrasli
Termin: sreda, 20.00 - 21.30, dvorana 4

Delavnica, ki je primerna za vse starosti, je skupek različnih plesnih tehnik (sodobna, modern, joga in pilates), ki jih udeleženci spoznajo skozi različne vaje in koreografije. Poudarek je predvsem na razmigavanju, urjenju telesne kondicije ter spodbujanju individualnega kreativnega izraza.


KD Center plesa, 2007 - 2014. Vse pravice pridržane. | Oblikovanje spletnih strani Marko Urbanek in Ajda Pfifer.
Kulturno društvo Center plesa
Tkalski prehod 7
2000 Maribor

T: 031 772 912
E: center.plesa@gmail.com

SLO

ENG