Maja Lamovšek

Maja Lamovšek

Šolanje in delo: Maja se je s plesom začela ukvarjati pri treh letih na Plesni Izbi Maribor. Pri 19-ih letih je odšla v Avstrijo in plesno znanje gradila na SEAD-u s seminarji MoveMentors in Choreographic Intensives z Vito Osojnik, Antonom Lachkyjem, Christianom Tarceo. Nato je po prvem letniku biopsihologije v Sloveniji odšla na plesno akademijo v Linz. Diplomirala je iz plesa, odra in plesne pedagogike na Univerzi Anton Bruckner v Linzu ter se izpopolnjevala v Parizu na ACTS – Ecole de danse contemporaine de Paris iz Limon in Modern tehnike. Plesala je v Landesteatru Linz in sodelovala s koreografi, kot so: Jarek Cemerek, Evangelos Poulinas, Christina Mertzani, Bruno Genty.

Svoj koreografski plesni prvenec je ustvarila leta 2011 z naslovom Najdeno že pred odhodom na akademijo. Sledile so internacionalne avtorske predstave (Loop the Loop, Medprostor) in sodelovanja, kot so Kolaž (2017), Potujoči kamni (2018 – sodelovanje s ŠIK-Kolektivom). Bila je rezidenčna umetnica na Festivala Nagib 2011, Nagib Parkour 2012 in plesala na festivalih, kot so: Festival Licht uber Linz, Platforma/Performa sodobnega plesa, Festival Lent - Odprta plesna scena, Festival Ukrep (PTL-Plesni Teater Ljubljana), Festival Fronta... Trenutno pleše v projektu Utelešena arhitektura koreografinje Tine Dobaj, ki je predstavljen na Festivalu Fronta 2019 in v projektih Tovarishia Dance Company koreografa Marka Urbaneka, 2018 ste jo lahko zasledili tudi v projektu Vstop! Sinje Ožbolt in Tine Dobaj v PTL.

Pedagoško pot je gradila na Plesni Izbi, Društvu Erato, Društvu Portret, KD Center plesa in v Linzu. Danes je kulturna producentka na festivalih, plesalka, plesna pedagoginja in maserka. Izvaja gibalne terapije z invalidi v sodelovanju s Sončkom – Društvom za cerebralno paralizo Ptuj, saj svojo strast do plesa in poučevanja želi združiti s psihologijo ter širiti gibalno znanje.

Splošna izobrazba: univ. dipl. pedagogike / plesa - odra / performansa

Plesna področja: sodobna, modern, limon, yoga, balet

Vodi delavnice: Sodobna/modern začetniki

Moto: Sharing is caring. Let's share the dance!