Vse to je Maribor

Vse to je Maribor (2019)

 

Sivo zelena reka in prijeten piš vetra. Sončni zahod, ki z rdečimi žarki boža stare strehe hiš. Razprem dolga bela krila, poletim nad mostom in postojim ob stolpu. Tukaj sva doma. Tukaj me čaka. 

Spoznala sva se pred šestnajstimi leti. Reka je bila dovolj dolga, da sva lahko iz nje vzletala in zato sva se zmeraj vračala. Tako nama je počasi mesto priraslo k srcu in zdaj si življenja brez njega ne moreva več predstavljati. 

Skozi leta sva opazovala, kako se mesto spreminja. Hiše so obnovili in zgradili so nove. Kovinske škatle na kolesih se sedaj vozijo veliko bolj urejeno kot včasih. 

Eno pa ostaja. Ljudje se vedno znova vračajo k vodi. Kakor da jih njena prisotnost začara. Poleti je ob rečnem bregu res živahno. Poje se in pleše pozno v noč. In vedno znova se nekje najdeta dva, ki si ob tiho drseči reki pozno v noči pogledata globoko v oči.

 

Koreografija: Zala Horvatič, Marko Urbanek, Tatjana Vdovič, Ana Germ, Maja Lamovšek, Monja Lorenčič, Domen Žugelj, Tjaša Šramel, Nadja Krajnc, Tjaša Pisanec, Rebeka Hanžel

Oblikovanje: Marko Urbanek

Produkcija: Center plesa