streets on fire

 

Streets on Fire je program uličnih umetnosti za mlade. Izvajamo delavnice breakdance-a, hip-hop-a, grafitiranja, DJ-anja, ulične fotografije in še kaj. Sodelujemo z umetniki iz različnih področij. Delavnice se izvajajo nekajkrat letno, zato sledite našemu napovedniku.


Več o programu na uradni spletni strani: www.streetsonfire.si

 

S pozitivno energijo in DJ Splinta - 639 Sound sodelujemo pri dogodku CYPHER TO THE PEOPLE!


KJE: Klinika za zdravljenje faušije Maribor (Park mladih 2, 2000 MB)

Zopet je napočil čas, da se zatresejo tla pod vibracijami pozitive! Skupaj jih bomo zatresli še močneje in še glasneje prenesli glas v Maribor.

Vsak je del svojega kroga in tudi tokrat se bodo krogi združili in postali eno!

V Kliniki za zdravljeneje faušije se štarta ob 15.00 z DJ/B-BOY/MC/GRAFFITI* delavnicami katere bodo vodili;

> DJ SPLINTA,

> B-Boy KRANSKEE,

> MC EZY-G

> Graffiti Writer PACEY

*Nekaj sprejev bo na voljo, a priporočeno je, da si jih za kaj več prinesete sami. Na voljo bosta dve dolgi steni okoli Klinike.

Ob 20.00 pa se nadaljuje z CTTP Jam-om, kjer bo:

> Open MIC,

> Open FLOR

> Open SET UP

> Open WALL

> Open MINDs!

Vstopnina za CTTP je mir, ljubezen, enotnost in uživancija!

streets_cypher.jpg

Mladinski umetniški kampus za mlade

28. 6. do 8. 7. 2014

Udeležba je brezplačna,

prijave zbiramo do 20. junija 2014, ŠTEVILO MEST JE OMEJENO!


KAJ je to, KDO organizira event in OD KOD se je vzela ideja?

To je in bo program street-kulture, ki ga organiziramo v Kulturnem društvu Center plesa v Mariboru.

V naši hiši se intenzivno pleše vse leto, poleg baleta, sodobnega plesa, modern tehnike itd., itd. imamo tudi celoletne delavnice hip-hopa, ki jih vodi mlad, a žmohten plesalec Marko M., breakdance vodi dober in prijazen Jerry, tudi najmlajši so dobrodošli na Streetu za otroke, te delavnice pa vodita skulirana Maša in Marko M., ki ta male učita strašne trike in jih je res že za pogledat!

Ideja se je kuhala že nekaj časa, ker je večina ljudi v naši hiši mladih. Mi imamo plac, mladi pa željo po takšnih vsebinah. Plac in hude mentorje ponujamo, vi pa pridite! :)

KJE to sploh je?

Hiša Centra plesa je na Tkalskem prehodu 7 v Mariboru. To je za Vintage Caffejem na Vetrinjski, ob živi meji, kjer je en majhen parkplac za Jurčičevo pasažo. Tista hiša ob parkplacu, tam smo mi … Poglej po stavbi malo navzgor in vidiš napis.

KDO bo vodil delavnice in KAJ bomo delali?

Delavnice bodo vodili res hudi mentorji! :) Plesni mentorji so iz naše hiše, ostale smo pohapsali na sceni.


GRAFITIRANJE

Splinter

Najprej bo Sonda naredil uvodno predavanje "Med galerijo in ulico", nato vas prevzame Splinter, ki vas bo dva dni učil raznih tehnik grafitiranja. Nekaj teorije in nekaj prakse, nato pa gledanje velikega mojstra, kako finišira grande grafit, ki se bo zgodil na naši veliki fasadi. Delavnice bodo 3 dni z dodatkom.

DJ-janje

Jamie Ricaro, Boki Batina, Woo D

Brez teoretičnega uvoda seveda ne gre; od kod in zakaj DJ-anje, vsa tehnična znanja in veščine, ki jih je potrebno obvladati, preden sam začneš šariti po mišpultu in rogovilit s platami. Kako glasbo vrtite, kako jo med seboj kombinirate, modulirate sound in kako scratchate. Delavnice bodo 3 do 4 dni, odvisno od grupe, ki se bo oblikovala.

RAP

EmKej

EmKej hoče povedati nekaj o zgodovini rap-a, potem pa bo na misiji, da iz nule naredite svoj komad - torej, katere so komponente rap komadov, kakšni sistemi so za njimi, kako se lotimo pisanja, izbiranja podlag, kako vse skupaj združimo in nenazadnje, kako tehnično posnamemo svoj komad … baje da boste po delavnici ready, da sami kaj sproducirate.

STREET DANCE

Maša Dobrina, Marko Milošević, Jernej Tratnik (Jerry)

Imeli bomo 3 delavnice 3-eh različnih street stilov: prve tri dni bo Street Jazz, druge tri dni bo HipHop, tretje tri dni pa bo Break Dance. Učili se boste koreografij in free styla. Vse se bo združilo predzadnji dan, ko bomo naredili en hit mix vseh koreografij, zadnji dan pa se prestavimo, kam drugam kot na ulico. No, na naš parkplacek.

ULIČNA FOTOGRAFIJA

Miha Sagadin

Miha pravi, da je ulična fotografija zelo širok pojem, definira jo samo to, da se fotka na ulici. Znotraj tega vam bo najprej razložil nekaj o tem žanru ter z vami delil izkušnje lastnega fotkanja na ulici. Celotna delavnica bo trajala 4 dni, delali boste na terenu in nato z mentorjem pogledali, kako vam gre in kaj bi lahko naredili bolje. Ob koncu boste izbrali najboljše fotke za razstavo. Najbolj nadebudne bo Miha vpeljal tudi v projekt delanja making-of-a velikega grafita na naši hiši.


Kaj pa URNIK delavnic?

Čisto ta pravega urnika še nismo določili, ker se moramo prilagajati mnogim okoliščinam, imamo pa določene dneve, kdaj se bodo odvijale katere delavnice.

Bo kaj za JEST?

Vedno: voda, jabolka, kava, sok, nekaj slanega in malo sladkega za energijo.

Kaj pa ZVEČER?

Zvečer bodo tu in tam projekcije filmov na prostem, pred našo hišo. Vrteli bomo filme, vezane na street kulturo. Po delavnicah bomo pohangali in šli pogledat, kaj dogaja na Lentu.

Zadnji dan bo OPEN DOOR EVENT!

8. 7. v torek bomo vse delavnice združili in jih preselili na naše dvorišče, rolala se bo glasba, finiširal se bo grafit, malo boste zakrožili med mentorji in pokazali, kaj ste se naučili.

Kako se PRIJAVIM?

Piši na center.plesa@gmail.com - ime, priimek, stalno prebivališče, rojstni datum, tvoja šola in POMEMBNO: naštej delavnice, ki bi se jih rad-a udeležil-a. Kmalu ti odpišemo!

Ali izpolni spletno prijavnico: PRIJAVNICA

KDAJ moram biti tam?

Prvič se dobimo 28. 6. v soboto, uvodni meeting bo ob 16.30 na Centru plesa, Tkalski prehod 7 v centru Maribora. Takrat izveš vse podrobnosti.

Aja, kaj pa CENA?

Časti Center plesa Maribor in Mestna občina Maribor.

STAROST ima veze?

Načeloma se lahko prijavijo mladi od 15. do 29. leta, naredili pa bomo kakšno izjemo.

VSE INFO NA: center.plesa@gmail.com